1945. Bandera del Poble Català

Un petit grup conegut com a Grup Bandera, pel butlletí que edità amb el nom de Bandera del Poble Català i liderada per els excardonistes Manuel Blasi i Joan Ballester i Canals ajudats, entre d’altres, per Joan Mateu i Ballester, Manuel Creus i Montserrat i Francesc Garcia i Salés, que impulsaren la reorganització a l’interior del BEN.

1945 - bandera - homenatge Companys
1945 – Full volant editat per Bandera en homenatge al president Lluís Companys

Cal aclarir que la principal discrepància que separava aquest petit grup respecte del Front Nacional era la crítica a la manca d’intransigència separatista de la formació unitària i, especialment, la no assumpció plena del marc nacional dels Països Catalans.

1945 - bandera - nº2 novembre
Bandera nº2 novembre de 1945

L’Any 1946 el portaveu de l’organització anunciava la col·locació d’una bomba al monument als aviadors nazis que havien lluitat a la Guerra de 1936 enclavat a l’avinguda Diagonal de Barcelona.

Mentrestant, seguien les relacions amb grups d’arreu dels Països Catalans i amb el Casal de Buenos Aires, que en feia una reproducció facsímil de les seves publicacions que després eren enviades arreu d’Amèrica. Des de les seves pàgines s’animava a la gent a participar en la lluita clandestina, a propagar publicacions i a fer que la gent entrés a militar a organitzacions nacionalistes