1995. Jimmy Jazz: escola de patriotisme

De mans de l’activista Jaume Piquer i Jordana (Barcelona, 1972), l’any 1995 es va obrir al carrer del Clos d'Igualada (Anoia) el cafè-bar Jimmy Jazz, que va esdevenir un referent dels bars del rotllo (així és com es definien en aquella època els pocs locals que hi havia regentats o freqüentats per independentistes). El Jimmy Jazz es destacava perquè tenia molta cura de la promoció de les begudes de la terra, i també de la música en català, sent molt cèlebres les seves sessions de Gresca Catalana.

jimmy jazz2

El Jimmy Jazz combinava la gresca amb el compromís, i es convertí en un punt de referència i de trobada per als independentistes d’arreu de la nació, que en aquest espai hi tenien sempre les portes obertes per reunir-se i per a presentar o impulsar qualsevol projecte o campanya en clau nacional. En aquest local s'hi van fer moltes presentacions de llibres i revistes, exposicions, actuacions musicals, etc. També organitzava desplaçaments i grans calçotades i saraus independentistes que eren molt reeixits.

L'any 2005 va tancar després de 10 anys d'una intensa i ininterrompuda activitat, que va ajudar a reforçar la formació de molts joves independentistes en aspectes tan necessaris com la territorialitat, explicant i reivindicant sempre la nació sencera (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó), i l'esperit unitari entre independentistes de diverses organitzacions o tendències (la unió fa la força).

jimmy jazz mural
Mural on apareixen personatges que han intentat canviar les coses